factory info

تولیدات ماشین آلات صنعتی

چکیده کوتاه مطلب

تولیدات ماشین آلات صنعتی وضعیت صنعت تولید ماشین‌آلات صنعتی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی هر کشور نشان‌دهنده سطح فناوری کل صنعت آن کشور است. بررسی وضعیت این صنعت در ۵ حوزه فرش ماشینی، پلیمر و پلاستیک، دارویی، غذایی و کشش مفتول نشان‌دهنده تراز تجاری (اختلاف صادرات و واردات) منفی کشور در تمام این حوزه‌ها است. که این یعنی نه‌تنها نتوانسته‌ایم […]

تولیدات ماشین آلات صنعتی

وضعیت صنعت تولید ماشین‌آلات صنعتی به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی هر کشور نشان‌دهنده سطح فناوری کل صنعت آن کشور است. بررسی وضعیت این صنعت در ۵ حوزه فرش ماشینی، پلیمر و پلاستیک، دارویی، غذایی و کشش مفتول نشان‌دهنده تراز تجاری (اختلاف صادرات و واردات) منفی کشور در تمام این حوزه‌ها است. که این یعنی نه‌تنها نتوانسته‌ایم سهم قابل قبولی از بازارهای بالقوه این صنایع را کسب کنیم بلکه بازار داخلی را نیز در اختیار تولیدکنندگان خارجی قرار داده‌ایم.  این در حالی است که حتی در صنایعی مانند فرش ماشینی و غذایی که به علت پتانسیل بالا، تقاضای بالایی در خرید ماشین آلات دارند نیز به علت واردات بی‌رویه ماشین‌آلات، سهم چندانی نصیب تولیدکنندگان داخلی نمی‌شود.

ضرورت و اهداف پژوهش

صنعت ماشین‌سازی به عنوان یکی از صنایع زیربنایی، یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی صنعتی و تولیدی هر کشور است که وضعیت آن نشان‌دهنده‌ی سطح فناوری کل صنعت آن کشور است. وضعیت این صنعت در ایران نشان‌دهنده وجود ضعف‌های بسیار زیادی از جمله سنتی بودن و ضعف فناوری، عدم هزینه کردن در بخش تحقیقات، ضعف رقابت‌پذیری، عدم دسترسی به قطعات با کیفیت و … است که بررسی وضعیت این صنعت را بسیار ضروری کرده است. لذا در این پژوهش تلاش شده تا با ایجاد شناخت از وضعیت کنونی این صنعت در کشور به آسیب‌شناسی مشکلات و مسائل اصلی آن پرداخته شود و با بررسی تجربیات چند کشور منتخب در صنعت ماشین‌سازی، راهبردهایی برای حل این مشکلات و توسعه صنعت ماشین‌سازی کشور ارائه شود.

بررسی تجارب سه کشور آلمان، کره جنوبی و هند در صنعت ماشین‌سازی و درس‌های آن برای ایران

در این بخش از پژوهش سعی شده است تا با بررسی تاریخچه‌ی صنعت ماشین‌سازی، وضعیت سیاست‌گذاری در این صنعت، بررسی نقش نهادهای دولتی و غیردولتی و نحوه حمایت‌ها و مشوق‌های در نظر گرفته شده برای صنعت ماشین‌سازی در سه کشور آلمان، کره جنوبی و هند به استخراج درس‌هایی برای به کارگیری در صنعت ماشین‌سازی کشور بپردازیم. تعدادی از مهم‌ترین درس‌هایی که می‌توان از بررسی تجارب این کشورها گرفت عبارتند از: «لزوم تبدیل صنعت ماشین‌سازی به یک اولویت صنعتی دارای برنامه، متولی و بودجه، ایجاد و تکمیل زنجیره‌های ارزش، حمایت از صادرات و حضور شرکت‌های داخلی در زنجیره‌های ارزش بین‌المللی، حمایت دولت از تحقیق و توسعه و انتشار فناوری‌های توسعه یافته، ارتقا استاندارد و کیفیت ماشین‌آلات تولیدی، استفاده از ظرفیت نهادهای میانجی غیردولتی و توسعه نیروی انسانی ماهر و تخصصی برای صنعت ماشین‌سازی».

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

لینک کوتاه نوشته
0