factory info

شرایط تامین منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح تولیدی

چکیده کوتاه مطلب

شرایط تامین منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح تولیدی پس از برآورد هزینه های ثابت و در گردش طرح ایجادی ، نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح نیز باید مشخص شود. جدول زیر نشان دهنده هزینه‌ های یک پروژه و نحوه تامین مالی آن می باشد. خلاصه جدول هزینه های طرح […]

شرایط تامین منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح تولیدی

پس از برآورد هزینه های ثابت و در گردش طرح ایجادی ، نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح نیز باید مشخص شود. جدول زیر نشان دهنده هزینه‌ های یک پروژه و نحوه تامین مالی آن می باشد.

انواع تامين منابع مالي | 5Action

خلاصه جدول هزینه های طرح و نحوه تامین آن

جمع هزینه های مورد نیاز هزینه های انجام شده شرح
** * * هزینه های ثابت
** * * هزینه های سرمایه در گردش
*** ** * جمع
نحوه تامین هزینه های طرح
** * * سرمایه ثبتی
** * تسهیلات بانکی بلند مدت
** * تسهیلات بانکی کوناه مدت
** * * جاری شرکاء
** * * حسابهای پرداختنی
*** ** * جمع

جمع هزینه های طرح با جمع تامین منابع برابر است.

وقتی که هزینه های یک پروژه مشخص گردید ، نحوه تامین منابع مالی نیز باید مشخص گردد. طبق دستورالعمل فعلی بانک مرکزی (دائما در حال تغییر) نسبت مالکانه باید معادل ۱۵ درصد باشد( این نسبت در سال ۱۳۹۸ برابر با ۲۵ درصد بوده است). یعنی نسبت حقوق صاحبان سهام به مجموع داراییها.

سرمایه ثبتی برای اشخاص حقوقی حداقل باید ۱۵ درصد باشد.

درصد سهم مشارکت بانک در تسهیلات بلندمدت در جدول هزینه های طرح ، با توجه به نوع قرارداد بانک متفاوت است . چنانچه طرح تنها نیاز به خرید ماشین آلات و تجهیزات تولید دارد ( قرار داد فروش اقساطی ماشین آلات ) تا ۸۰ درصد قیمت ماشین آلات را می توان از تسهیلات بانکی بلند مدت استفاده کرد. (دستورالعمل داخلی بانکها متفاوت است) .

چنانچه طرح نیاز به خرید زمین ، ساخت ساختمانها ( سالنهای تولید ، اداری ، کارگری و …) تاسیسات ، محوطه سازی ، ماشین آلات و تجهیزات و سایر موارد داشته باشد ، عمدتا از تسهیلات بلند مدت با عقد قرارداد مشارکت مدنی قابل تبدیل به فروش اقساطی استفاده می گردد.

سهم مشارکت بانک در حال حاضر بین ۵۰ تا ۶۰ درصد کل هزینه های ثابت طرح می باشد. قابل ذکر است هزینه های انجام شده مرتبط با طرح به عنوان سهم آورده غیر نقد متقاضی محسوب می گردد. به شرط آنکه نسبت به اثبات هزینه های انجام شده مستندات لازم وجود داشته باشد. در اینجا حضور حسابدار و ثبت رویدادهای مالی در دفاتر حسابداری و جمع آوری اسناد و مدارک مثبته نمود پیدا می کند.

مابقی هزینه های ثابت طرح توسط متقاضی می بایست تامین گردد. در متن قرارداد مشارکت مدنی قابل تبدیل به فروش اقساطی ،  بندی وجود دارد که در آن اعلام گردیده هر گونه افزایش هزینه در اجرای طرح می بایست توسط متقاضی تامین گردد.

جهت تامین هزینه های در گردش بعد از بهره برداری تجاری از طرح و تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهره برداری ، متقاضی می تواند نسبت به دریافت تسهیلات سرمایه درگردش مورد نیاز تا ۱۰۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز اقدام نماید و بعد از چندین ماه نیز نسبت به سایر اقلام سرمایه درگردش درخواست نماید.

لازمه دریافت مصوبه بانکی توجیه پذیر بودن طرح از نظر اقتصادی ، فنی و مالی می باشد.

چنانچه سوال خاصی مربوط به طرح خود دارید می توانید در بخش مشاوره بانکی مطرح نمایید.

 

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه نوشته
0